Skip to content

Suradnici projekta Josip Klaić, asistent i Lucija Burić, samostalna istraživačica objavili su tekstove u novome broju časopisa Kvartal (1-2/2022.).

Josip Klaić u tekstu Slojevitost Bukovčevog djelovanja dao je osvrt na izložbu Korijeni i krila. Vlaho Bukovac u Zagrebu, Cavtatu i Beču 1893. – 1903. autorica dr. sc. Petre Vugrinec i Lucije Vuković postavljenoj u Galeriji Klovićevi dvori od 17. veljače do 19. lipnja 2022.

U tekstu O zanatu connoisseura Lucija Burić osvrnula se na seminarski program Il mestiere del conoscitore. Bernard Berenson, Herbert Horne, Roger Fry. Firenze – Londra 1900, idee diverse per una storia dell’ arte sulle opere na kojem je sudjelovala u Bologni i Firenci od 20. do 23. rujna 2022. Seminar je realiziran u organizaciji Zaklade Federico Zeri – Sveučilište u Bologni, Zaklade CR Firenze i Ville La Pietra – New York University Florence, a osmislili su ga Andrea De Marchi (Sveučilište u Firenci) i Elisa Camporeale (Marist College pri institutu Lorenzo de’ Medici u Firenci).

Kvartal je stručni časopis koji prati tekuća zbivanja na području povijesti umjetnosti u Hrvatskoj. U njemu se objavljuju recenzije i prikazi odabranih novih izdanja i izložbi, razgovori s povjesničarima umjetnosti i likovnim umjetnicima, tekstovi vezani uz pojedina aktualna pitanja i probleme u struci, tekstovi kojima se prezentira primarna istraživačka djelatnost, kao i prikazi konzervatorskih i restauratorskih projekata te stručnih i znanstvenih skupova.

Tekstovi su dostupni ovdje.