Održan skup Art history and discourse on the centre and periphery: An homage to Ljubo Karaman 1886–1971

U Zagrebu je od 19. do 21. svibnja 2022. godine održan međunarodni znanstveni skup Art history and discourse on the centre and periphery: An homage to Ljubo Karaman 1886–1971. Skup je organiziralo Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske, a jedan od partnera organizacije skupa bio je projekt ZagArtColl_ProResearch.

Read More »Održan skup Art history and discourse on the centre and periphery: An homage to Ljubo Karaman 1886–1971

Sudjelovanje na skupu Vlaho Bukovac – umjetnik i njegovo djelo

Članice projektnog tima dr. sc. Petra Vugrinec, dr. sc. Ljerka Dulibić i dr. sc. Iva Pasini Tržec održale su izlaganja na znanstveno-stručnom skupu Vlaho Bukovac – umjetnik i njegovo djelo, održanom 9. i 10. svibnja 2022. godine u Galeriji Klovićevi dvori u organizaciji Instituta za povijest umjetnosti i Galerije Klovićevi dvori.

Read More »Sudjelovanje na skupu Vlaho Bukovac – umjetnik i njegovo djelo

Sudjelovanje na konferenciji XVII. Dani Cvita Fiskovića: Žene u/o umjetnosti

Voditeljica projekta dr. sc. Ljerka Dulibić i član projektnog tima dr. sc. Ivan Ferenčak održali su izlaganja na skupu XVII. Dani Cvita Fiskovića: Žene u/o umjetnosti, održanom 28. – 30. listopada 2021. u Imotskom u organizaciji Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Read More »Sudjelovanje na konferenciji XVII. Dani Cvita Fiskovića: Žene u/o umjetnosti

Izlaganja na skupu Za Grgu Gamulina

Članovi projektnog tima dr. sc. Ljerka Dulibić, dr. sc. Iva Pasini Tržec, dr. sc. Ivan Ferenčak i dr. sc. Tanja Trška održali su izlaganja na skupu Za Grgu Gamulina. Znanstveni skup povodom stotinu i desete obljetnice rođenja Grge Gamulina (1910. – 1997.), održanom 7. i 8. listopada 2021. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u organizaciji Instituta za povijest umjetnosti i Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta.

Read More »Izlaganja na skupu Za Grgu Gamulina

Predstavljanje projekta na festivalu Art Zagreb

Voditeljica dr. sc. Ljerka Dulibić i članovi istraživačkog tima projekta dr. sc. Ivan Ferenčak, dr. sc. Tanja Trška i dr. sc. Petra Vugrinec predstavili su projekt na festivalu Art Zagreb. Predstavljanje je organizirano i provedeno na poziv Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske kao dio programa obilježavanja Dana europske baštine pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Read More »Predstavljanje projekta na festivalu Art Zagreb

Izložba Izbor iz zbirke Zlate Lubienski u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti

Izbor iz zbirke Zlate Lubienski u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti, izložba Strossmayerove galerije starih majstora u okviru projekta Hrvatske zaklade za znanost „Istraživanje provenijencije umjetnina u zagrebačkim zbirkama“, održana je na inicijativu Grada Đakova u sklopu manifestacije XIX. Strossmayerovi dani u Muzeju Đakovštine, 29. svibnja – 27. lipnja 2021.

Read More »Izložba Izbor iz zbirke Zlate Lubienski u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti