Skip to content

Muzej likovnih umjetnosti u Osijeku i Odsjek za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Osijeku ugostili su predavanje u sklopu izložbe „Strossmayerova galerija starih majstora: izbor iz fundusa“.

Predavanje Istraživanje provenijencije umjetnina Strossmayerove galerije starih majstora HAZU održalo se u četvrtak 7. ožujka na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Zainteresiranoj publici predstavljena je važnost metode utvrđivanja podrijetla umjetničkih dijela pri čemu su se uglavnom koristili primjeri slika iz fundusa Strossmayerove galerije izloženih na izložbi izabranih djela iz fundusa Galerije postavljenoj u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku. Predavanje su osmislile i održale voditeljica projekta ZagArtColl, dr. sc. Ljerka Dulibić i suradnica na projektu dr. sc. Tanja Trška te Ivana Gržina, viša kustosica Strossmayerove galerije i suautorica izložbe.

Organizatori predavanja bili su Ivan Roth, kustos Muzeja likovne umjetnosti u Osijeku i dr. sc. Daniel Zec s Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, u okviru čijeg je kolegija Metodologija istraživanja i modaliteti pisanja o umjetnosti predavanje primarno bilo namijenjeno studentima II. i III. godine sveučilišnog prijediplomskog dvopredmetnog studija Povijest umjetnosti, no ujedno i otvoreno za sve ostale studente i širu javnost.

Culturnet – Predavanje o provenijenciji umjetnina u Osijeku